Печен телешки стек с уасаби
Печен Т-бон стек на грил с глазура от подправки.
Бон Апети
Излъчен на 28.09.2017
Лесна и елегантна вечеря можете да направите, ако за основно сервирате тази крехка и сочна телешка мръвка, чиято направа няма да ви отнеме повече от половин час, но пък специалното месо може да бръкне в джоба ви. Става въпрос за T-bone стек, който е съставен от два вида телешко, разделени от кост под формата на буквата Т. А от вас се изка само да го метнете на грил, скара, грил тиган, барбекю или плоча, а след това да го обтриете със смес от азиатски подправки. Рецептата е лесна и гарантирано ястието става много вкусно, защото няма къде да се сбърка, но продуктите за него определено са скъпички.
Крехкият телешки стек се обтрива със сол и пипер и се мята да се запече за по 4 минути от всяка страна. През това време се прави ароматна паста като се разтваря уасаби на прах във вода и към него се добавя настърган пресен джинджифил, наситнен пресен лук, оризов оцет, оризово вино мирин. Всичко това се смесва добре, а изпечената мръвка се обтрива хубаво с течната подправка и се оставя за няколко минути да поеме вкуса й.
После можете да сервирате цяла, защото изглежда много ефектно с костта или пък да нарежете на хапки, за да се промушва червенината на алангле средичката изпод запечената крехка и силно ароматна коричка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ