Печен карфиол с тестена заливка с яйца и кашкавал
Карфиол на фурна с яйчена заливка и кашкавалена коричка.
Необходими продукти:
- 1 голяма глава карфиол от 1 кг
- вода + 1 ч.л. сол
- 2 яйца
- 200 мл мляко
- 125 мл кисело мляко
- по 1 ч.л. сол и сладък червен пипер
- 1/3 ч.л. черен пипер
- лют пипер по желание
- 2/3 ч.л. сода бикарбонат
- 2 с.л. с връх брашно
- 150 г кашкавал
Начин на приготвяне:
1. Карфиола разделете на розички, ако са твърде големи, ги разполовете. Измийте добре.
2. Кипнете вода в тенджера, добавете розичките и солта и разбъркайте. Оставете да се варят 5 минути и след това отцедете през гевгир.
3. През това време чукнете яйцата в купа, разбийте ги, добавете солта, пипера, содата, кислото и прясното мляко и разбийте пак. Внимателно вкарайте брашното в сместа и бъркайте докато стане гладка и хомогенна без бучки.
4. Изипете карфиолените цветчета при яйчената смес и разбъркайте хубаво. Прехвърлете в тава.
5. Пъхнете в сгорещена на 200 градуса фурна за 30 минути.
6. Рендосайте кашкавала, поръсете запеканката и върнете във фурната на 180 градуса за още 15 минути.
7. Извадете, охладете леко и нарежете на триъгълни парчета.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ