Печен карфиол с масло и чесън
Карфиол на фурна с чесън и масло.
Необходими продукти:
- 1 глава карфиол
- 30-40 г масло
- 2-3 скилидки чесън
- 1 ч.л. сол
- черен пипер, индийско орехче, пушен пипер и лют пипер по желание и на вкус
Начин на приготвяне:
1. Карфиола оставете на цяла глава, като даже запазете и листенцата при кочана, ако са ви го продали с тях. Измийте и отцедете добре от водата.
2. Сложете карфиола в голям лист алуминиево фолио и завийте хубаво и плътно.
3. Пъхнете в предварително загрята на 175 градуса фурна за 50 минути.
4. Маслото разтопете, добавете в него намачкания на паста или минат през преса чесън, солта и още подправки по желание.
5. Развийте карфиола, намажете с маслото с помощта на четка и върнете във фурната на 180 градуса без да завивате във фолиото. Дръжте в печката 15 минути и ястието е готово.
6. По желание поднесете върху листни зеленчуци за разкош.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ