Печен карфиол с Бешамел и кашкавал
Карфиол на фурна с бял сос и кашкавалена коричка.
Огретен от карфиол се готви в Кухнята на Звездев, където зеленчукът се превръща в леко ястие, потопено в млечно-маслен сос и запечатано под коричка от кашкавал и галета. Лек, вкусен и безмесен този огретен може да бъде както основно ястие, така и гарнитура към месо или риба.
Първо карфиолът се накъсва на розички и се измива. Следва да се кипне и подсоли вода, в която розичките се варят за 10 минути. После се отцеждат през гевгир и се прехвърлят в тава. А докато водата кипва и зленчукът се готви, можете да си направите Бешамела. В касерола се разтапя масло и в него се запържва брашно. Залива се със студено мляко и се оставя да кипне, като брашнените бучки се разбиват. Овкусява се със сол и индийско орехче и се маха от огъня.
Карфиолът се залива със соса, отгоре се настъргва кашкавал и се поръсва с галета. Запича се в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ