Печено шкембе на руло и запечен карфиол със сос
Трудно | Порции 4-8
| Видяна: 4213
Зимен таратор и баница от карфиол.
Епизод 120 - Сезон 3
Дължина: 23:13
Излъчено на: 2013-01-16 11:30
Днес ще готвим:
- Шкембе, но не на чорба, а направено на руло - перфектно мезе за студена ракия - люто, студено с чесън...
- Зимен еквивалент на таратор - люто-кисела супа със свински бут, бекон и сок от кисело зеле.
- Постна баница от карфиол с доматено-чеснов сос.
- Плодова хлебна торта с анасон и лимон.
Най-важните съставки
анасон, белтъци, боровинки, брашно, вино, вода, галета, дафинов лист, домат, жълтък, захар, зеле, зелева чорба, зехтин, карфиол, кисело зеле, консерва белени домати, консерва домати, лимон, лимонов сок, лимонова кора, лук, люта чушка, магданоз, масло, мляко, олио, плодове, пудра захар, Свинско, свинско шкембе, сол, сол и пипер, царевично нишесте, целина, червен пипер, червена люта чушка, черен пипер, чесън, чубрица, шкембе, яйце
Време за приготвяне: 2 часа
Време за готвене: 6 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ