Печено царевично пюре с кашкавал
Царевична запеканка с масло.
Необходими продукти:
- 500 грама царевични зърна
- 1,5 литра вода
- 1 яйчен жълтък
- галета
- 150 грама настърган кашкавал
- 2 ч.ч. прясно мляко
- 50 грама масло
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Измийте царевичните зърна и ги изсипете в тенджера. Залейте със студена вода, поръсете с щипка сол и след като кипне, варете 15-тина минути.
2. Когато царевицата е разварена, отцедете водата и намачкайте зърната на каша. Добавете маслото и разбийте.
3. Намазнете тавичка за печене, изсипете в нея царевичното пюре и го покрийте с яйчения жълтък, малко галета и настърган кашкавал. Може да посолите, ако прецените, че има нужда.
4. Печете за 20-25 мин. на 200 градуса. След това сервирайте на парчета като торта с прясно мляко, което може да се излее директно върху царевичната запеканка или пък просто да се преглъща с него.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ