Печено телешко с чесън и дафинов лист
Подобие на домашна телешка шунка с ароматни подправки.
Необходими продукти:
- 1 кг цяло парче телешко
- 1 скилидка чесън
- 5 дафинови листа
- сол и черен пипер на вкус
- олио
- вода
Начин на приготвяне:
1. Натрийте месото със сол и черен пипер.
2. Шпиковайте го с остър нож, като направите някои от прорезите по-големи, така че да можете да напъхате в тях дафиновите листа и чесъна, нарязан на филийки.
3. Сложете месото в намазнена тавичка, в която има малко вода на дъното и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна.
4. Отваряйте периодично и поливайте телешкото с малко вода, за да не стане коричката му суха.
5. Щом хубаво покафенее, значи месото е готово. Насладете му се.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ