Регистрация

Печено телешко с моркови и броколи

Печено телешко с моркови и броколи
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 2304

Телешки хапки със зеленчуци на фурна.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г телешко месо без кост
  • 1 голям морков
  • 1 глава лук
  • 200 г броколи
  • растителна мазнина за пържене
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Измийте телешкото месо с хладка вода, подсушете го с кърпа и го нарежете на парчета със среден размер.

2. Загрейте мазнина в тиган или тенджера с огнеупорни дръжки и сложете телешките месца.

3. Нарежете лука и моркова на кубчета и ги добавете при месото. Гответе няколко минути, като разбърквате.

4. Сгорещете фурната на 180 градуса. Налейте още мазнина, можете да сипете и малко вода. Покрийте съда с фолио и приберете ястието да се пече 1 час.

5. Отгърнете фолиото, добавете накъсаните на розички броколи и приберете да се запече за 10-15 минути.

6. Извадете. Добавете сол и пипер и сервирайте топло.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта