Печено телешко с моркови и броколи
Телешки хапки със зеленчуци на фурна.
Необходими продукти:
- 500 г телешко месо без кост
- 1 голям морков
- 1 глава лук
- 200 г броколи
- растителна мазнина за пържене
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Измийте телешкото месо с хладка вода, подсушете го с кърпа и го нарежете на парчета със среден размер.
2. Загрейте мазнина в тиган или тенджера с огнеупорни дръжки и сложете телешките месца.
3. Нарежете лука и моркова на кубчета и ги добавете при месото. Гответе няколко минути, като разбърквате.
4. Сгорещете фурната на 180 градуса. Налейте още мазнина, можете да сипете и малко вода. Покрийте съда с фолио и приберете ястието да се пече 1 час.
5. Отгърнете фолиото, добавете накъсаните на розички броколи и приберете да се запече за 10-15 минути.
6. Извадете. Добавете сол и пипер и сервирайте топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ