Печено телешко с гъби и лук
Телешко със сос от гъби в масло и бренди.
Необходими продукти:
- 400 г телешко
- 300 г гъби
- 1 голяма глава лук
- 60 г масло
- 60 мл растителна мазнина
- 1 с.л. горчица
- 200 мл пилешки бульон
- 2 с.л. бренди или тъмен ром
- сол и пипер на вкус
- пресен копър и масло за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Нарежете телешкото на хапки, обтрийте със сол и пипер и намазнете с растителната мазнина. Сгорещете тиган и в него запечете месото хубаво от всички страни. Налейте бульона и оставете да се готви докато изври течността. Прехвърлете в блюдата за сервиране.
2. Гъбите почистете и нарежете на едро. Лука нарежете на полумесеци.
3. Разтопете маслето и в него запържете лука и гъбите. Добавете горчицата и ароматния алкохол и подправете със сол и пипер. Щом гъбите се сготвят, разпределете запръжката върху месото. Можете да добавите и по бучка масло преди поднасяне или да поръсите с наситнен пресен копър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ