Печено сирене с яйца и чушки
Бърза и лека вечеря с яйца, сирене и зеленчуци.
Лесна рецепта за прихапване в топлото време предлага Иван Звездев като аранжира безмесни гювечета със сирене и яйце. Щипката свежест в тях са зеленчуците, а от началото на готвенето до сервирането се загубват само 20 минути.
Първо пресен лук и пресен чесън се задушават с малко мазнина на микровълнова фурна или тиган. В краткото време на готвенето им се нарязват на лентички печени чушки. Добавят се към зеленините, сипва се лъжица доматено пюре и се разбърква.
Остава да подредим ястието в гювечета или огнеупорни формички. На дъното се слага плочка бяло сирене, отгоре зеленчуците, а в тях се прави кладенче и се чуква яйце. Запича се в предварително загрята фурна на 180 градуса. По желание можете да украсите с прясна подправки и да поднесете с парче хляб.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ