Печено пиле с мед, соев сос и чесън
Пилешко бутче с богата гарнитура.
Необходими продукти:
- 1 пилешко бутче (голямо0
- 2 с.л. соев сос
- 1 с.л. мед
- 1 с.л. намачкан чесън
- 1 голям картоф, измит, обелен и нарязан на парчета
- 3 моркова измити, обелени и на парчета
- масло
- мляко
- сол
- пипер
Начин на приготвяне:
1. Смесете меда, соевия сос и чесъна заедно и ги сложете в плик за печене заедно с пилето. Сложете ги в хладилник за няколко часа (може и по-малко, но тази стъпка е задължителна, за да попие пилето ароматите). Сложете пилето и маринатата в съд за печене и печете за 30 минути на 180 градуса.
2. Обърнете пилето след 15 минути и залейте пак с марината.
Докато пилето се готви, пригответе пюрето.
1. Сложете картофите в дълбок тиган и залейте със студена вода.
2. Оставете да заври на висока температура
3. Намалете температурата на средна, добавете морковите и оставете да къкри около 15 минути или докато омекнат. Отцедете.
4. Върнете картофите и морковите в тигана и ги намачкайте, добавете масло, мляко, сол и пипер на вкус.
Сервирайте с пилето, залято с малко марината от съда за печене.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ