Печено пиле с картофи и цвекло
Лесно | Порции 2-4
| Видяна: 3732
Пилешко месо с картофи, моркови и цвекло в йенска тенджера.
Необходими продукти:
- ½ пиле
- 2 големи картофа, обелени и нарязани на кръгчета
- 1 средно голяма глава цвекло, обелена и нарязано на кръгчета
- 1 голям морков, нарязан на кръгчета
- 200 мл червено вино
- Сол и пипер на вкус
- Няколко зърна черен пипер
- 1 дафинов лист
- Малко олио или зехтин
Начин на приготвяне:
Слагаме пилето (почистено от кожата, по желание) и всички продукти в йенска тенджера с капак, поливаме с малко зехтин или олио и печем покрито на 220 С до готовност – за около час. През последните 10-ина минути, изключваме фурната и сваляме капака, за да се зачерви месото. Преди поднасяне отстраняваме дафиновия лист и зърната пипер.
Най-важните съставки
вино, дафинов лист, зехтин, картофи, моркови, олио, пиле, пилешко месо, пилешко филе, сол, сол и пипер, цвекло, червено вино, черен пипер
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ