Печено пиле в плик с картофи
Пълнено пиле с дробчета, сготвено в плик.
Необходими продукти:
- 1 цяло пиле
- 4-5 картофа
- 2 глави лук
- 4 скилидки чесън
- 300 г пилешки дробчета
- 1 яйце
- 1 с.л. брашно
- 2 с.л. балсамов оцет
- сол, черен, червен пипер и риган
- 1 голям плик за печене (продават се и такива за пуйки)
Начин на приготвяне:
1. В балсамовия оцет сложете сол, пипер, риган и намачкания или минат през преса чесън. Разбъркайте хубаво и с получената смес обтрийте пилето външно. След това оставете настрана да се маринова. Можете да приберете в хладилника за 1 час.
2. През това време наситнете лука. Дробчетата почистете от жилките и нарежете на малки парченца. Разбийте яйцето, изсипете в него подправки на вус и добавете брашното, лука и дробчетата. Смесете хубаво.
3. Картофите обелете, измийте и нарежете на парчета. Овкусете с подправки по желание.
4. Пилето напълнете със сместа с дробчета, приберете в плика, след това отстрани внимателно разпределете картофите. Поставете плика в тава и пъхнете в незагрята фурна на 200 градуса.
5. Печете около 1 час. След това внимавайте при отварянето на плика, за да не се изгорите с парата.
Да ви е вкусничко!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ