Печено зеле с лук в бити яйца
Палачинка от зеле и пресен лук в яйчен сос.
Необходими продукти:
- 1/2 зелка
- 3 стръка пресен лук
- листа копър и магданоз
- 3 скилидки чесън
- 3 яйца
- 3 с.л. соев сос
- 2 с.л. зехтин или друга растителна мазнина
- 3 с.л. брашно
- черен пипер
- олио
Начин на приготвяне:
1. Нарежете зелката на лентички и изсипете в купа. Наситнете пресния лук, копъра и магданоза и добавете при зелето.
2. Яйцата разбийте със соевия сос, черен пипер и брашно. Налейте зехтина и прибавете намачкания чесън. Разбъркайте хубаво.
3. Изсипете яйчената смес при зеленищата и размешайте.
4. Сипете малко олио на дъното на тиган с незалепващо покритие. Изсипете върху него сместа и заравнете. Сложете капак и гответе на умерен огън 10 минути.
5. С помощта на чиния обърнете получената зелева палачинка и върнете в тигана, за да се изпече и от другата страна.
6. Извадете и поднесете - по желание с поръска от сусам или пресни зелени листенца.
Източник: YouTube/Schnelles Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ