Любимата ми бърза закуска с хляб и варени яйца
Разбити рохки яйца с късчета бял хляб и солчица.
Обичам тази закуска, защото направата й не изисква повече от 10 минути, а накрая разполагам с питателно, засищащо и вкусно ястие, което ми дава нужната енергия за силен старт на деня. Освен това варените яйца са много полезни, а когато са рохки, термичната обработка е убила още по-малка част от витамините им. За рецептата обаче са ви нужни пресни яйца, затова не рискувайте, ако предполагате, че са стари.
Необходими продукти:
- 2 яйца
- 1 филия бял хляб
- сол
- вода
Начин на приготвяне:
1. Изчакайте водата да закипи хубаво.
2. Щом вече ври, пуснете яйцата в нея и засечете с таймер точно три минути и половина.
3. Когато времето им изтече, сложете ги под студена вода да се охладят.
4. След това вземете чаша или малка купа, счупете едното през средата и с помощта на чаена лъжичка оберете вътрешността от кората и я изсипете в чашата. Повторете упражнението и с второто яйце.
5. След това с помощта на лъжичката накъсайте яйцата на малки парченца. Ще се получи жълта водниста смес с късчета сварен белтък. Посолете я.
6. Наронете филията хляб в яйцата и разбъркайте хубаво. На този етап опитвам и добавям още сол, защото се оказва, че сипаното количество е абсорбирано и не се усеща.
А сега се насладете на приготвената за броени минути закуска, която се хапва бързо и с особен апетит. Изненадващо е колко е лесно и вкусно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ