Печени яйца с кайма и чушки
Яйца на очи върху кайма със зеленчуци и ким.
Необходими продукти:
- 1/2 ч.л. ким (само ако харесвате тази подправка)
- 2 с.л. растителна мазнина за готвене
- 1 червена чушка
- 1 жълта чушка
- 1 глава шалот
- 2 с.л. доматен концентрат (или 4 с.л. доматен сос)
- 300 г кайма
- 4 яйца
- сол и пипер на вкус
Начин на прготвяне:
1. Сгорещете тиган умерено и сложете в него кима да се запече докато усетите уханието му - около 30-40 секунди.
2. Добавете олиото и изчакайте минутка да загрее.
3. Добавете нарязания на тънки полумесеци лук и щом омекне, прибавете и нарязаните на полумесеци чушки. Гответе няколко минути.
4. Добавете каймата и бъркайте докато стане на трохи. Залейте с доматен сос или паста и размешайте.
5. Оформете 4 дупки в тигана и чукнете в тях яйцата. Овкусете със сол и пипер. Захлупете с капак и гответе до желаната от вас готовност на жълтъка.
6. Поднесете с идея, че порцията е достатъчна и за двама души, които не държат да преядат. По желание можете финално да поръсите с натрошено бяло сирене и наситнен пресен магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ