Регистрация

Печени чушки с доматен сос

Печени чушки с доматен сос
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 7962

Лятно предястие или гарнитура с български зеленчуци от пазара.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 10 зелени чушки
  • 1 кг домати (по-сладки)
  • 7-8 стръка магданоз
  • 1 глава чесън
  • Брашно за панировката
  • ½ ч.ч. олио

Начин на приготвяне:

Печете чушките с дръжките. Обелвате ги и ги овалвате с брашно. Оставяте ги за 2-3 мин. да поемат от него и ги пържите в сгорещена мазнина по 2-3 мин от всяка страна до леко зачервяване.

След като чушките са готови, настъргвате доматите на ренде и ги запържвате в мазнината, в която сте панирали чушките. Запържвате ги до извиране на част от водата им или до сгъстяване на соса. Осолете доматения сос и добавете към него счукания чесън. С него залейте чушките и поръсете обилно с нарязан на ситно магданоз.

Добър апетит!

печени зелени чушки с доматен сос и чесън

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта