Печени тиквички с пилешко, гъби и моцарела
Ветрило от тиквички с плънка от шунка, пилешко филе, моцарела, кашкавал, домати и гъби.
Леко и вкусно основно с диетична нотка и много апетитност се готви в канала Dazzle Spoon. Не е тайна, че чиния, в която преобладават зеленчуците, особено в печен вариант, е нискокалорична, а всяко ястие с добавка на шунка, кашкавал, гъби и домати, е особено примамливо. Ето и съвършената комбинация - печени тиквички на ветрило с плънка от шунка, пилешко месо, домати, гъби, кашкавал и моцарела.
Тиквичките се обелват по желание и се разрязват на ветрило. Овкусяват се със сол и пипер и се покапват с мазнина. Полагат се в тавичка. А между отделните пластове на ветрилото се напъхват овкусено пилешко филе, шунка, резени моцарела, шайби гъби и домат. Всичко се запича заедно за 25 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. На финала се поръсва с рендосан кашкавал и се допича за 5-6 минути до образуването на апетитна коричка. Точните съставки и начина на готвене вижте във видеото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ