Печени телешки ребра на бавен огън
Телешко месо на фурна с гарнитура от пащърнак и заливка от маслен сос.
Бон Апети
Излъчен на 17.03.2017
Правим си табиетлийско телешко, като оставяме ребърцата да се пекат за една нощ в ароматен сос. Първо приготвяме соса от лимонова трева, лук, чесън, сос шрирача, доматено пюре магданоз и мащерка, смесени с тъмна бира. Изсипваме го в тавичка и отогоре редим осолени и опипрени телешки ребра. Завиваме с алуминиево фолио и оставяме във фурната на 90 градуса за 12 часа. През това време месото става крехко и се отделя от кокала като ухае на приказна симбиоза от аромати.
След като извадим мръвките от дългото печене, ги фиксираме съвсем леко на наребрен тиган по няколко минути от страна. После редуцираме ароматния бирен сос от печенето и го монтираме с масло. Правим си и гарнитура по желание като сваряваме пащърнак, пюрираме го и го смесваме с мляко, масло и настърган пармезан, за да се получи едно сладникаво зеленчуково пюре.
Ястието сервираме като в едната половина на чинията оставяме да полегнат красивите ребърца, в другата слагаме от пюрето, а отгоре заливаме с ароматната редукция. Готово е за хапване - насладете се на месото докато е топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ