Регистрация

Печени пилешки крилца с джинджифил



Печени пилешки крилца с джинджифил
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1909

Пикантни пилешки крилца с мед и соев сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 27.07.2017

Печени пилешки крилца с люто-сладникава карамелена коричка показват Лора и Стоян, като взимат идея за приготвянето на мръвката от азиатската кухня. Важното тук е не толкова термичната обработка, колкото маринатата, в която киснат крилцата, за да се превърнат в съвършената хапка, съдържаща дори и вкуса умами. Ако не разполагте със скара или барбекю, можете да готвите месата на наребрен тиган или само във фурна, но най-вкусно си става, когато към цялата комбинация от вкусове, се добави и аромат на дървени въглища.

За изключително важната в тази рецепта марината се смесват намачкан на паста чесън с рендосан на ситно лук и настърган пресен корен джинджифил. Добавя се соев сос и сусамово олио, мед и захар, а накрая се опикантява богато с лют сос. В тази вкусова бомба се киснат крилцата и след това се мятат на грила. Не се притеснявайте, че хващат тъмна коричка - това е карамелен пласт от меда и зхарта. След първоначалното готвене можете да ги допечете на фурна или пък изцяло да ги направите в тавичка. А на финала остава да се насладите на тези азиатски пилешки крилца, като си отворите една студена бира.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта