Салата с ябълки, грозде и целина
Сладка салата с плодове, майонезен сос и орехи.
Необходими продукти:
- 100 г орехи
- 6 с.л. майонеза
- щипка черен пипер
- 1/2 ч.л. сол
- 2 с.л. лимонов сок
- 2 червени ябълки
- 2 стебла целина
- 400 г грозде
Начин на приготвяне:
1. Ореховите ядки сложете в загрят на умерен огън сух тиган и запечете като обръщате за 4-5 минути. След това охладете, приберете в найлонов плик и с точилка или бутилка намачкайте нежно. Не е нужно да станат на прах.
2. В купа изсипете майонезата, лимоновия сок, солта и пипера и разбъркайте.
3. Ябълките почистете, нарежете на малки парченца и прехвърлете в купата.
4. Гроздето измийте, разполовете зърната и извадете семките, ако има такива. Изсипете при ябълките.
5. Целината нарежете на малки парченца и добавете към останалите продукти.
6. Поръсете с ядките и разбъркайте. Дръжте в хладилник до момента на сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ