Салата с гриловано пилешко и свежи листа
Прясна салата с печено пилешко и червени чушки.
Необходими продукти:
- 1 комплект пилешки гърди или 3 пържоли от бутче без кост (около 600 г месо)
- 1 лимон
- 3 с.л. зехтин
- 2 пакета свежи листа микс за салати или 1 малка маруля, половин лоло росо, 100 г бейби спанак, айсберг и каквито още пресни листенца ви се намират
- 2 червени сладки чушки
- 2 с.л. заквасена сметана
- сол на вкус
- черен пипер
- 2 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
1. Намачкайте чесъна на паста и обтрийте с него пилешкото месо. После го овкусете със сол и пипер.
2. Загрейте грил тиган или скара и запечете мръвките на умерен огън двустранно. След това запечете и чушките, като предварително ги нарежете на големи парчета.
3. Измийте листенцата, ако използвате големи листа, ги накъсайте с ръце, отцедете добре от водата и прехвърлете в купа.
4. Смесете сметаната със зехтина и лимоновия сок и залейте листенцата. Осолете на вкус и разбъркайте.
5. Нарежете на хапки пилешкото и чушките и добавете в салатата. Ако сервирате в индивидуални порции първо сложете листата и след това подредете месото и печената чушка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ