Печени патладжани с извара
Гриловани патладжанени рулца с плънка от извара в доматен сос.
Патладжаните със сирене или извара са класика в ордьоврите, която може да спаси всяко положение, защото радва с вкуса си. Визията също е важна, но добре изпеченият патладжан позволява да бъде моделиран в множество формички според търсения ефект. Страхотно предястие или основно без месо с класиката от патладжани и извара откриваме в канала didiskitchen на готвещата влогърка Диана Митова-Попова - Диди. Там изпечени на грил тиган патладжани служат за обвивка на вкусна плънка от извара, праз лук и магданоз. Апетитните рулца от патладжани се запичат върху доматен сос и се поръсват с кашкавал, за да хванат вкусна коричка.
Първо се заемаме с патладжаните. Нарязваме ги на парчета по дължина, осоляваме и изчакваме 10-15 минути да си пуснат горчивината. През това време правим плънката като в купа с извара добавяме намачкан чесън, наситнен пресен магданоз и нарязан праз лук. Смесваме всичко заедно и овкусяваме със сол и пипер. После се връщаме при патладжаните.
Измиваме ги под течаща вода и подсушаваме. Намазваме от едната страна със зехтин, посоляваме и опипряме. После печем с овкусената страна надолу в грил тиган или на скара. А през това време със зехтин и четка мажем и другата страница и слагаме от подправките. В тава изсипваме една консерва домати на кубчета и при нужда леко ги осоляваме. Готовите патладжани поставяме за основа и пълним с изварата. Завиваме рулца и подреждаме в тавата с доматения сос.
На финала поръсваме рулцата с рендосан кашкавал и тикваме в предварително сгорещена на 200 градуса фурна за 10-тина минути - колкото да се запече кашкавалът. След това можем да сервираме. А как точно се прави всичко това - можете да видите във видеото на Диди.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ