Печени картофи с коричка от галета
Панирани хрупкави картофи в стил здравословен чипс.
В сезона на бирата картофите са най-комерсиалното мезе, но изпържени стават доста калорични и губят голяма чст от полезните си вещества. Затова авторите на канала Dazzle Spoon предлагат да си ги изпечем. А за да има апетитна коричка, се добавят галета и червен пипер.
Картофите се обелват и се режат на трески. Подреждат се в тава, застлана с хартия за печене. По желание можете да ги покапете с малко мазнина, но може и да пропуснете. Следва да се поръсят със сол, галета и червен пипер. Ако желаете, добавете и други подправки - розмарин, лют пипер, къри на прах. Следва да вкарате в предварително загрятата на 200 градуса фурна за 25-30 минути докато се образува апетитен загар.
А при поднасяне можете да сервирате с поръска от натрошено сирене, рендосан пармезан или любимия сос, в който да си топвате - майонезен, чеснов и т.н. Как точно се приготвя, гледайте във видеото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ