Регистрация

Печени картофи с коричка от галета



Печени картофи с коричка от галета
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1210

Панирани хрупкави картофи в стил здравословен чипс.

Оцени рецептата
Любима рецепта

В сезона на бирата картофите са най-комерсиалното мезе, но изпържени стават доста калорични и губят голяма чст от полезните си вещества. Затова авторите на канала Dazzle Spoon предлагат да си ги изпечем. А за да има апетитна коричка, се добавят галета и червен пипер.

Картофите се обелват и се режат на трески. Подреждат се в тава, застлана с хартия за печене. По желание можете да ги покапете с малко мазнина, но може и да пропуснете. Следва да се поръсят със сол, галета и червен пипер. Ако желаете, добавете и други подправки - розмарин, лют пипер, къри на прах. Следва да вкарате в предварително загрятата на 200 градуса фурна за 25-30 минути докато се образува апетитен загар.

А при поднасяне можете да сервирате с поръска от натрошено сирене, рендосан пармезан или любимия сос, в който да си топвате - майонезен, чеснов и т.н. Как точно се приготвя, гледайте във видеото.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта