Регистрация

Печени картофи с кайма, домати и кашкавал

Печени картофи с кайма, домати и кашкавал
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 633

Ленива мусака с кайма, картофи, домати и кашкавалена коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г картофи
  • 2 клонки мащерка или 1 ч.л. суха мащерка
  • сол и пипер
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 3 с.л. зехтин за готвене
  • 1 глава лук
  • 2 с.л. олио
  • 500 г кайма
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 2 домата
  • 120 г кашкавал

Начин на приготвяне:

1. Обелете картофите, разрежете ги на надлъжни половинки, след това на надлъжни четвъртини и после напречно на тънки триъгълници. Изсипете в йенска тава.

2. Добавете сол и пипер на вкус, червен пипер и прясна или суха мащерка. Залейте със зехтин, разбъркайте и пъхнете във фурната на 200 градуса за 20-30 минути - докато сте готови с останалата част от готвенето.

3. Наситнете лука, сипете олиото в тиган и го запържете за 4 минути на умерен огън.

4. Добавете каймата и рохкайте докато се разпадне на трохи. Овкусете с чесън на прах, сол и пипер на вкус и мащерка. Сложете капак, намалете огъня и оставете за 7-8 минути.

5. През това време нарежете доматите на тънки полумесеци и рендосайте кашкавала.

6. Извадете тавата от фурната, разпределете запръжката върху картофите, отгоре подредете резените домати на плътен пласт и върху тях поръсете кашкавала.

7. Върнете във фурната за 15-20 минути като я намалите на 180 градуса. Ориентирайте се за готовността по кашкавалената коричка.

8. Охладете няколко минути и сервирайте - по желание с украса от прясна билка.

 

Източник: YouTube/Essen Rezepte

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта