Печени картофи с извара, сирене и сметана
Картофен огретен с извара.
Необходими продукти:
- 1-1,2 кг картофи
- 250 г бяло сирене
- 200 г извара
- 200 г кашкавал
- 400 мл млечна готварска сметана
- връзка копър
- 4-5 скилидки чесън
- бял пипер
- сол при нужда (сиренето все пак е соленичко)
Начин на приготвяне:
1. Картофите измийте и сложете с все кората да се сварят. Не ги варете до пълно омекване, ами докато ципата може да се обели лесно с ръце.
2. Докато картофите се варят натрошете в купа сиренето, добавете изварата, намачкания на паста чесън и залейте със сметаната.
3. Рендосайте кашкавала и наситнете копъра (само листата). Добавете по половината от кашкавала и копъра в сметановата смес. Другите части заделете.
4. Сварените картофи охладете под течаща студена вода. Обелете и нарежете на хапки. Изсипете в тавичка.
5. Залейте с млечната смес, посолете при нужда и пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути.
6. Извадете ястието, поръсете с останалия кашкавал и допечете за 10 минути. След това поръсете и останалия копър и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ