Регистрация

Домашен пататник с кашкавал и сирене

Домашен пататник с кашкавал и сирене
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 7074

Родопски пататник по традиционна рецепта с аромат на куркума и джоджен.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг картофи
  • 2 глави кромид лук
  • 200 гр сирене
  • 2 яйца
  • 100 гр кашкавал
  • 80 гр масло
  • ½ ч.л. куркума
  • ½ ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. джоджън

Начин на приготвяне:

Настъргвате картофите и ги отцеждате от водата. Добавяте към тях всички продукти и разбърквате сместа. Изсипвате я в тавичка и най-отгоре нареждате парчетата масло. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност. По желание, докато е още горещ пататника, може да настържете кашкавал.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
2
3 става
2
2 едвам
3
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта