Регистрация

Печени зеленчуци по провансалски



Печени зеленчуци по провансалски
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 2016

Печени зеленчуци с картофи и ароматни трохи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 25.06.2018

Зеленчуков тиан - така се нарича ястието, подобно на рататуй, което правят Лора и Стоян. Можете да го спретнете и във вегански вариант, като просто не слагате пармезан към трохите. Нискокалорично, шарено и леко, то може да бъде както диетично основно, така и идеалната гарнитура.

Патладжаните се режат на шайби, осоляват се и се изчакват да си пуснат горчивината. След това се измиват и подсушават. Картофите, доматите, червените и зелените чушки и тиквичките се почистват и се режат на шайби. Патладжаните се дбавят към тях и всичко се овкусява със сол и се покапва със зехтин.

В чопър се смила хляб с чесън, зехтин, мащерка и пресен босилек. Получените ароматни трохи се смесват с настърган пармезан. Половината от тях се разпределят на дъното на тава, а след това се отгоре странично се редят зеленчуците. Поръсват се с останалите трохи и се запичат на фурна за 45 минути.

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта