Печени зеленчуци, поднесени с ригатони
Пилешко с тиква, тиквичка и ригатони.
Необходими продукти:
- 2 порции ригатони
- 1 жълта тиква
- 1 тиквичка
- 1 бр. пилешки гърди
- зехтин
- скилидка чесън
- мащерка
- босилек
- сол
- пипер
- настърган пармезан
Начин на приготвяне:
1. Премерете желаното количество паста в купа.
2. Кипнете вода за пастата. Когато се свари, отцедете водата и я върнете в топлата тенджера. Сипете зехтин, така че да се покрие всяко парче паста. След това сложете пастата в купа и я поръсете с настъргания пармезан, сол и пипер на вкус.
3. Когато сложите водата да ври, включете скарата и нарежете зеленчуците на кубчета или както желаете.
4. Докато режете зеленчуците, размразете пилешкото, ако е замразено. Нарежете и него на малки парчета и го сложете при зеленчуците.
5. Смесете около 1/4 ч.ч. зехтин с няколко щипки мащерка, босилек, сол и пипер. Настържете около 1/2 скилидка чесън в сместа. Разбъркайте хубаво и изсипете върху зеленчуците и пилешкото. Всичко трябва да се покрие много добре.
6. Сложете върху скарата за около 12 мин. По средата на готвенето добавете още малко сол и пипер върху зеленчуците, ако е необходимо. Печете до желаната готовност.
7. Поднесете поръсено с настърган пармезан и с ригатони за гарнитура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ