Печени батати с броколи и нахут
Печени сладки картофи с броколи, нахут и джинджифилов сос.
Бон Апети
Излъчен на 17.03.2017
Това ястие може да бъде едновременно постно основно, гарнитура към някакво месо или пък ордьовър, след който да сервирате същинската храна. Прави се бързо и лесно, а същевременно е нетрадиционно за родните вкусове. Първо си приготвяме подправка от смесени кимион, кориандър и червен пипер. След това застиламе тавичка с пергамент и в нея редим шайби сладки картофи, розички броколи и отцедени зрънца нахут от консерва. Заливаме със зехтин, поръсваме с подправката, сол и черен пипер и запичаме за 25 минути на фурна.
През това време си правим дресинг от сусамов тахан, смесен с лимонов сок, намачкан чесън, студено пресован зехтин и наситнен копър. Осоляваме го и чакаме вкусните зеленчуци да се опекат до хрупкавост. Поднасяме ги като първо редим картофени шайби, след това розички броколи, после заливаме с дресинга и за финал поръсваме с хрускавите топченца печен нахут. Страхотен вкус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ