Печени банани в захарен портокалов сироп
Карамелизирани банани на фурна с аромат на коняк.
Необходими продукти:
- 2 банана
- 20 грама масло
- 100 мл портокалов сок
- 1 с.л. ароматен коняк
- 3 с.л. захар
- 4 с.л. счукани орехи
Начин на приготвяне:
1. Намажете с масло огнеопорна формичка за печене (малка тава например).
2. Почистете бананите от кората, разрежете ги на половинки по дължина и ги подредете по дъното на тавичката.
3. Смесете портокаловия сок с коняка и излейте течността върху бананите. Отгоре настържете масло.
4. Сгорещете фурната до 220 градуса и печете плодовете за 10 минути.
5. През това време смесете захарта и ореховите ядки.
6. Извадете бананите, поръсете ги със захарната смес и върнете във фурната за още 10 минути.
7. Поднесете топло или студено, като можете да гарнирате и с топка сладолед.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ