Печена риба под картофено пюре
Филе от пъстърва с коричка от варени картофи с мляко и масло.
Бон Апети
Излъчен на 19.05.2017
Вкусна пъстърва с гарнитура готвят Лора и Стоян в компанията на 6-годишната Дарис. Филетата от риба се обтриват със сол и пипер и се запържват до полуготовност в масло. Следва да се подредят в тава за печене, но не си мислете, че рецептата свършва дотук.
Следващата стъпка е да направим ароматно картофено пюре като сварените и намачкани картофи смесим с яйчени жълтъци, масло, мляко, каперси, чесън и копър. Ароматната картофена смес прибираме в пош или пликче с отрязан връх и разпределяме върху рибата. Е, ако не държите на изцяло съвършената визия, можете и просто с лъжица да покриете пъстървата с пюрето. След това остава да се допече за четвърт час и е готово за сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ