Патладжанени хапки с кайма
Ордьовър с патладжани и месо.
Мусака от патладжани на хапки се готви в кухнята на канала Всегда Вкусно. Това е питателен ордьовър, който в по-големи количества може да бъде елегантно основно. Малко е пипкаво за приготвяне, ала именно завиването на хапките придава тяхната луксозност.
Патладжаните се режат на слайсове и се готвят за по 2-3 минути от страна в намазнен тиган. След тях в съда се запържва лук, после към него се добавя кайма, чесън и подправки. По желание можете да опикантите. А след като запръжката е готова, патладжаните се редят по специфичен начин, който ще видите във видеото, и се завиват на вързоп.
Остава да боцнете по половинка чери домат на клечка за зъби и да набучите с нея оформените вързопчета. Точните продукти, грамажи и стъпки на направа - вижте ТУК.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ