Патешко магре с терияки сос и портокалов акцент
Средно | Порции 1-2
| Видяна: 5906
Японска салата с прясна краставица, мезе от тофу и оризови хапки.
Бон Апети
Сезон 5
Излъчен на 23.03.2015
Днес ще готвим рецепти от японската кухня:
- Терияки (тери - блясък, яки - готвене на скара) - Един сос, който си заслужава да се научим да правим.
- Крехко патешко месо на тиган с домашен сос терияки.
- Печено соево сирене - тофу със сос терияки и сусамов завършек.
- Бърза японска салата от краставици със сос и пресен лук.
- Японски ордьовър - хапки от ориз за суши с екзотични подправки и див лук.
Най-важните съставки
бяло сусамено семе, вода, джинджифил, див лук, захар, краставица, масло, мед, олио, ориз, ориз за суши, патешка мас, патешко месо, патица, портокал, портокалов сок, пресен лук, соев сос, соево сирене, сол, сусамов сос, сусамово масло, сусамово олио, тофу
Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 2 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ