Пастила - руски десерт с ябълки
Ябълкови целувки на пита с мед и канела.
Бон Апети
Излъчен на 12.01.2017
Ето как да си направите белтъчен сладкиш без брашно по автентична руска рецепта. Леко кисели зелени ябълки се готвят на кубчета с мед, а после се овкусяват с канела и бадемов екстракт (ако не намерите бадемовия сироп, можете да готвите и без него). Омекналите плодове се пюрират, след това към тях се добавят яйчени белтъци и всичко заедно се разбива на пяна. Тук вече сте готови с готвенето, останалите 6 часа, нужни на десерта, ще му трябат единствено за печене. Вкусната пенлива гъста смес се изсипва в плитка тава, застлана с пергаментова хартия и се пече за 3 часа на 100 градуса. После се обръща и прекарва още толкова врме във фурната. Накрая ви остава да поръсите с пудра захар за разкош (ако искате) и да разрежете на парчета и форми по ваше желание. Сладкишите са изкусителни, нетрадиционни и много вкусни.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ