Пастет от шунка и крема сирене
Крем за мазане с шунка и подправки.
Необходими продукти:
- 1 опаковка крема сирене за мазане (тип Филаделфия)
- 1 опаковка крем сирене (от онези, които приличат на масло)
- 1/2 опаковка масло (60-65 грама)
- 200 грама шунка или друг колбас по желание
- 1-2 стръка пресен лук
- 2 скилидки чесън
- 150 г орехи
- стреч фолио за навиване по желание
Начин на приготвяне:
1. Крем сиренето и крема сиренето изсипете заедно в купа.
2. Разтопете маслото на водна баня и залейте сирената. Разбъркайте до гладкост.
3. Добавете наситнените колбас и лук и намачкания чесън. Разбъркайте отново и приберете в хладилник за няколко часа.
4. Извадете сместа и изсипете в стреч фолио. Можете да разделите на няколко по-малки порции.
5. С помощта на лист фолио оформете подобие на салам. Приберете в хладилник.
6. Преди поднасяне извадете "салама" от фолиото и го отъркаляйте хубаво в натрошени орехи. Друг вариант е да добавите и орехите в маслената смес и просто да сервирате в купа за топкане. Така е по-малко представително, но пък по-семейно и лесно за направа.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ