Паста с тиквички и бекон
Спагети или макарони със запръжка от бекон и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 4 тиквички
- 4 скилидки чесън
- 4 глави лук шалот
- 1 глава лук
- 1 червено чили
- зехтин
- 4 резена бекон
- 500 г паста по избор
Начин на приготвяне:
1. Нарежете фино чесъна, шалота, лука и чилито (по желание оставете малко от семената, за по-пикантен вкус) или счукайте всичко, освен лука, в саханче.
2. Нарежете тиквичките на жулиени.
3. Изпържете всички нарязани зеленчуци в няколко с.л. зехтин, така че да се обединят вкусовете им. Тиквичките трябва да останат хрупкави.
4. Сварете пастата до степен ал денте и заделете. Не бива да омеква прекалено, затова, когато я отцедите, я изплакнете със студена вода, за да спрете процеса на готвене.
5. Изпечете бекона във фурната до хрупкавост и заделете.
6. Разбъркайте пастата с бекона, запържените зеленчуци и овкусете с морска сол и прясно счукан пипер.
7. Поднесете.
Източник: opensourcefood.com
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ