Регистрация

Паста с гъби, кайма и чери домати

Паста с гъби, кайма и чери домати
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 627

Макарони на тиган с мляно месо, лук, доматен сос, чери домати и гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава лук
  • 3 с.л. олио
  • 500 г кайма смес
  • 400 г пресни гъби
  • 2 л вода + 1 с.л. сол
  • 200 г дребна паста от вид по избор - макарони, радиаторе или друго по желание
  • 150 мл доматено пюре
  • сол и пипер на вкус
  • 1 с.л. горчица
  • 200 г чери домати
  • 50 мл от водата от варенето на пастата
  • листенца магданоз

Начин на приготвяне:

1. Лука наситнете, а гъбите почистете и нарежете на кубчета колкото средна хапка. Чери доматите измийте и разполовете.

2. Сгорещете олиото в тиган и добавете лука. Пържете на умерен огън 3 минути. След това прибавете каймата и рохкайте 7-8 минути.

3. Сипете водата в тенджера, добавете солта и сложете да заври. Щом кипне, изсипете в нея пастата и гответе според инструкциите на опаковката.

4. Добавете гъбите в тигана и гответе още 7-8 минути. Залейте с доматения сос, прибавете горчицата и овкусете със сол и пипер.

5. 3 минути преди да са сварени макароните добавете чери доматите в тигана. След това сипете 50 мл от водата на варене на пастата заедно с готовата паста.

6. Разбъркайте добре, поръсете с наситнени листа магданоз и поднесете.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта