Регистрация

Паста със скумрия

Паста със скумрия
Средно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 2936

Паста с риба и гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 малка глава лук
  • 1 скилидка чесън (или повече по желание)
  • 1 голяма гъба (или няколко малки)
  • 1 консерва филе скумрия в доматен сос с босилек
  • 75 г паста (по избор)
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. пипер
  • 1 ч.л. сушен риган
  • 1 ч.л. сушен босилек
  • 1 ч.л. олио за готвене (например слънчогредово олио или зехтин)

Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука, чесъна и гъбите.

2. Сложете голяма тенджерка със солена вода да заври.

3. Сложете олиото в тиган и сотирайте лука и чесъна почти до готовност.

4. Когато водата кипне, прибавете пастата и изчакайте да заври. Гответе според указанията на опаковката.

5. Междувременно прибавете филетата скумрия, като ги натрошите с лъжица при лука, чесъна и гъбите.

6. Прибавете подправките, сол и пипер. Намалете огъня и оставете да къкри.

7. Отцедете пастата, когато се свари и поднесете покрита със скумрията.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта