Паста-пай с шунка и чедър
Паста с наденичка или шукна, запечатана под плътна завивка от сирене.
Необходими продукти:
- 2 шепи паста (по-добре става с прясна, но и със суха се получава)
- сос за паста (направете си собствен или вземете готов буркан)
- 200 г доброкачествена шунка или доброкачествена наденичка
- 400 г сирене чедър
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 200 градуса.
2. Сварете пастата според инструкциите на опаковката.
3. Ако ползвате наденичка, изпържете я в малко олио, докато покафенее и я нарежете на малки парченца.
4. Ако ползвате шунка, нарежете 3 или 4 парчета на малки парченца.
5. Сложете пастата в съд и разбъркайте соса с нея.
6. Добавете наденичката или шунката при пастата и соса и разбъркайте добре.
7. Настържете голямо количество сирене и разстелете отгоре.
8. Сложете във фурната за 20 минути или докато сиренето покафенее приятно.
9. Извадете и сервирайте в затоплени чинии.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ