Паниран хрупкав карфиол на розички
Да открием сезона на панирания карфиол с една невероятна и бърза домашна рецепта.
Необходими продукти:
- 1 средно голяма глава карфиол
- 4 яйца
- 2 с.л. брашно
- 1 чаена чаша олио
- черен пипер и сол
Начин на приготвяне:
1. Начупете карфиола на малки парчета или розички и го варете в тенджера с вода и 1 ч.л. сол за около 3-4 минути.
2. Панировката пригответе като разбиете яйцата и брашното заедно в една купа. Може да осолите сместа и да добавите черен пипер.
3. Сгорещете олиото и пържете в него оваляните в панировката розички карфиол. Пържи се от двете страни до зачервяване на умерен огън.
4. Поднесете като гарнитура към месо или за мезе към студена бира или любимото ви вино.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ