Регистрация

Паниран сандвич с шунка и кашкавал

Паниран сандвич с шунка и кашкавал
Средно   |   Порции 1   |   Видяна: 2750

Прословутият сандвич Монте Кристо - тост с шунка и сирене, запечен на тиган в масло с панировка от яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 филии тостерен хляб (от правоъгълните)
  • 3 ч.л. майонеза
  • 2 кашкавалчета за сандвичи
  • 2 парчета шунка за сандвичи (от слайсовете)
  • 2 яйца
  • 1/3 ч.л. сол
  • щипка черен пипер
  • 2 с.л. мляко
  • 20 г масло

Начин на приготвяне:

1. Отрежете коричките на филийките хляб като ги сложите една върху друга, за да е сигурно, че ще станат еднакви по форма. Запазете си коричките и ги изпечете за крутони към салата или изсушете на фурната за домашна галета. Не е добре да се изхвърля хляб.

2. Филийките подредете една до друга на дъска. Намажете всяка с по 1 ч.л. майонеза.

3. Върху средната филия сложете слайс сирене, отгоре слайс шунка, после една от двете странични филии с намазаното нагоре и върх нея пак слай кашкавал и слайс шунка. Захлупете с третото хлебче с намазаното навътре. Сложете втора дъска върху получения сандвич и натиснете с ръце, за да се сплеска добре и равномерно.

4. Разбийте яйцата в купичка със солта и черния пипер. Налейте млякото. Разбъркайте.

5. Напоете много добре сандвича в яйчената смес. Внимавайте да не се разпадне.

6. Разтопете маслото на слаб огън в тиган. Незалепващото покритие на съда е позитив. Сложете сандвича, увеличете температурата на умерена и печете 4 минути.

7. Обърнете и печете още 4 минути. След това внимателно, държайки сандвича, запечете и ръбовете за по 30-40 секунди.

8. Сервирайте докато е топъл, като разрежете през диагонала.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта