Паниран пилешки шницел с галета
Пържено пилешко или панирано пилешко с хрупкава коричка тип пилешки шницели.
Необходими продукти:
- 2 яйца
- 200 г галета
- сол и пипер на вкус
- растителна мазнина за готвене
- 4 пилешки гърди (между 180 и 250 г всяка)
Начин на приготвяне:
1. Всяка гърда разрежете през средата на дебелината, но не докрай, за да се разгърне на пеперуда и да стане тънко парче. След това сложете между два листа стреч фолио и нежно начукайте, за да стане още по-тънка.
2. Поръсете месото двустранно със сол и пипер.
3. Разбийте яйцата хубаво в купа и после прехвърлете в чиния, за да могат да се съберат месата без да се нагъват.
4. В друга голяма чиния изсипете галетата.
5. В тиган сипете олио колкото да покрие дъното. Сгорещете на умерена температура.
6. Взимайте месо, овалвайте първо в яйце, после в галета. Можете да върнете още веднъж в яйце и пак в галета. След това пържете за по 2-2:30 минути от страна в мазнината.
7. Вадете в чиния, застлана с домакинска хартия или салфетка. След като приключите с готвенето дизенфекцирайте плотовете, защото пилешкото месо носи зарази. Използвайте 70% спирт за дизенфекция.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ