Паниран карфиол с бира в сос от сирена
Карфиол в панировка от бити белтъци и бира, поднесен със сос синьо сирене.
Вкусните панирани карфиолени розички са идеално мезе за студена бира, апетитно предястие, което децата обожават и идеална гранитура към печено пилешко или риба, ако искате да имате и по-мазен елемент в основното. Как да си направите идеалният паниран карфиол, показват в канала Dazzle Spoon, като потапят розичките в гъста и дебела бирена панировка.
Първо карфиолът се разделя на съцветия и се измива. Кипва се на силен огън голямо количество вода, разтваря се сол в нея и розичките се пускат за 5-8 минути докато леко омекнат. Внимавайте да не пресготвите, защото рискувате да станат меки и кашкави. После излейте в гевгир и дръжте минута-две под течаща студена вода да се охладят.
Белтъците и жълтъците на яйцата се разделят. Жълтъците се разбиват със сол, брашно и бира, а белтъците - с миксер на гъст сняг. Внимателно, с шпатула, белтъците се вкарват на части в жълтъченото тесто и се бъркат нежно до хомогенизиране.
В дълбок и тесен съд се налива олиото и се загрява добре на умерен огън. Розичките се потапят в панировката и се пържат в мазнината до образуването на апетитна златна коричка. Ако изгарят прекалено бързо, намалете огъня. Можете да обръщате по време на дълбокото пържене, за да си гарантирате равномерност на готвенето.
А за да е ястието наситина завършено, можете да направите млечен сос като пуснете в 400 мл прясно мляко парчета топено и синьо сирене и бъркате на слаб огън до сгъстяване.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ