Регистрация

Панирано пиле с наденица, ориз и портокали



Панирано пиле с наденица, ориз и портокали
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1269

Пилешко по испански. Пилешки гърди на тиган с ориз, пикантен колбас, зеленчуци и бяло вино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пиле по испански - тази рецепта наподобява комбинация от паеля, ризото и капама и представлява различно пиле с ориз на тиган, носещо пикантността на наденички, сочността на портокали и чери домати и аромата на мащерка. Прави се също така лесно, както и традиционният ориз с пилешко, но е доста по-различно на вкус. Как точно се приготвя - показва Миро в канала си Готвене за начинаещи.

Първо месото, около 600 г, се реже на хапки, лука и чушките - на полумесеци, чери доматите се разполовяват и разделят на четвъртини, а чесънът се наситнява. Ориз басмати се накисва във вода, за да се измие добре след това. Парчетата пилешко филе се овалват в брашно, а после се пържат в зехтин или друга подходяща за термична обработка мазнина на умерен към силен огън колкото да се запечатат. Изваждат се в отделен съд.

На мястото на пилешкото се изсипват чушките, след няколко минути и лука и се готвят под капак докато се отпуснат. След няколко минути се добавят кръгчета наденица, чоризо или друг пикантен колбас, който да пусне деликатна лютивина. Готви се 3-4 минути. Можете да сложите по-голямо количество, ако харесвате повече месо. Следва да се прибави измитият ориз - 150-180 грама, да се позапържи и овкуси с подправки. Пилешките хапки се връщат в ястието, прибавят се нарязани бадеми за хрупкав елемент - 40-50 грама са напълно достатъчни. Залива се със 120 мл бяло вино, готви се докато се изпари, а след това се добавят 200 г чери домати и се залива с 300 мл пилешки бульон. След кипване се покрива с капак, температурата се намалява и се готви около 20-25 минути.

През това време можете да си почистите пресни листа мащерка и да филетирате портокала. Как - гледайте във видеото. Малко преди махане от котлона ястието се подправя с прясна мащерка и пресни филета портокал. Съвсем скоро е готово за сервиране.

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. rak
  2. Паста
  3. 30
  4. 844
  5. Чили
  6. 98
  7. CA
  8. 700
  9. вечеря
  10. жените

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта