Панирани хапки с тофу и скариди
Хрупкави мезенца с плънка от сирене и морски дарове.
Необходими продукти:
- 1 бучка тофу (200-250 грама); можете да замените и с бяло саламурено сирене
- 250 г сурови почистени скариди или филе от бяла риба
- 1 голяма глава лук
- 100 г орехи
- 4 скилидки чесън
- 1/2 ч.л. настърган пресен джинджифил
- сол и пипер на вкус
- 2 с.л. соев сос
- 1 с.л. сусамово олио
- брашно
- яйце
- галета
- олио
Начин на приготвяне:
1. В купа намачкайте сиренето с вилица.
2. В чопър смелете скаридите или рибното филе в компанията на орехите и лука. Прибавете към сиренето.
3. Добавете наситнения чесън, настръгания на ситно ренде джинджифил, соевия сос и сусамовото олио. Овкусете с черен пипер и сол, ако сиренето е безсолно.
4. В една чиния сипете брашното, в друга - галетата, а яйцето разбийте в купичка. Сложете в касерола да загрява олио за пържене на маслена баня.
5. С ръце оформяйте топче от сместа, овалвайте първо в брашно, после в яйце и накрая в галета. Пържете на маслена баня до получаването на хрупкава коричка.
6. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия. Сервирайте докато е топло, с подходящ сос за потапяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ