Регистрация

Панирани хапки с тофу и скариди

Панирани хапки с тофу и скариди
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1206

Хрупкави мезенца с плънка от сирене и морски дарове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 бучка тофу (200-250 грама); можете да замените и с бяло саламурено сирене
  • 250 г сурови почистени скариди или филе от бяла риба
  • 1 голяма глава лук
  • 100 г орехи
  • 4 скилидки чесън
  • 1/2 ч.л. настърган пресен джинджифил
  • сол и пипер на вкус
  • 2 с.л. соев сос
  • 1 с.л. сусамово олио
  • брашно
  • яйце
  • галета
  • олио

Начин на приготвяне:

1. В купа намачкайте сиренето с вилица.

2. В чопър смелете скаридите или рибното филе в компанията на орехите и лука. Прибавете към сиренето.

3. Добавете наситнения чесън, настръгания на ситно ренде джинджифил, соевия сос и сусамовото олио. Овкусете с черен пипер и сол, ако сиренето е безсолно.

4. В една чиния сипете брашното, в друга - галетата, а яйцето разбийте в купичка. Сложете в касерола да загрява олио за пържене на маслена баня.

5. С ръце оформяйте топче от сместа, овалвайте първо в брашно, после в яйце и накрая в галета. Пържете на маслена баня до получаването на хрупкава коричка.

6. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия. Сервирайте докато е топло, с подходящ сос за потапяне.

Източник: YouTube/Tasty

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта