Панирани хапки от бяла риба с яйца и краставички
Панирана бяла риба с плънка от кисели краставички и варени яйца.
Необходими продукти:
- 1 кг филе от бяла риба (мерлуза, пангасиус или друго)
- 5 яйца
- 2-3 кисели краставички
- сол и черен пипер
- 150 мл бира
- 100 г брашно
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
1. Сварете 2 от яйцата.
2. Докато се варят, начукайте рибните филета с дебелина от 0,2 до 0,5 см. След това разрежете на парчета със страни около 5 см. Овкусете със сол и пипер.
3. Нарежете на шайби варените яйца и киселите краставички.
4. Взимайте парче риба и завивайте в него по резен яйце и краставичка. При нужда фиксирайте с разполовена клечка за зъби.
5. Разделете останалите 3 яйца на белтъци и жълтъци. Жълтъците рабийте, добавете бирата и брашното и разбийте отново. Белтъците разбийте на сняг и след това изсипете при тестото. Разбъркайте внимателно. Получава се гъста панировка.
6. Сгорещете олио за пържене на маслена баня. Топвайте хапките в панировката и пържете докато станат златисти. Вадете върху домакинска хартия.
7. По желание поднесете с млечно-чеснов сос за топкане или с резен лимон за покапване.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ