Панирани рулца от раци с чеснов сос
Пържени рулца от раци с плънка от кашкавал и дебела панировка, поднесени със сос от сметана, чесън, майонеза и подправки.
Необходими продукти:
- 200 г рулца от раци (сурими)
- 100 г кашкавал
- 4 скилидки чесън
- 140 мл мляко
- 2 яйца
- 80-100 г брашно
- 100 мл сметана (течна животинска незаквасена)
- 2 ч.л. лимонов сок
- сол и пипер
- връзка магданоз или копър
- майонеза
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
1. Разрежете рулцата от раци по дължина, но без да ги режете напълно - просто да се получи отвор, който да напълните с плънката.
2. Направете плънката като намачкате 2 от скилидките чесън и ги смесите с рендосания кашкавал и 2 с.л. майонеза. Добавете черен пипер и разбъркайте хубаво. След това напълнете рачешките рулца с тази смес.
3. Разделете жълтъците от белтъците на яйцата. Белтъците приберете в хладилник, а жълтъците разбийте с малко сол. След това добавете към тях млякото, а после постепенно вкарайте и брашното. Бъркайте докато се получи гладка смес.
4. Разбийте белтъците на пяна и смесете пяната с жълтъченото тесто.
5. Сгорещете голямо количество мазнина за пържене в тиган. Пригответе си чиния, застлан с домакинска хартия. Овалвайте щедро рулцата в панировката и гответе до позлатяване на коричката. После вадете върху хартията.
6. Разбийте сметаната на не много гъста пяна. Смесете с лимоновия сок, още 2 с.л. майонеза, сол и пипер, наситнения магданоз или копър и още 2 намачкани скилидки чесън.
7. Поднесете рулцата с млечния сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ