Панирани рибни хапки на тиган
Пържена риба с бирена панировка.
Необходими продукти:
- 1 кг почистено рибно филе
- сол и пипер
- олио за пърженето
- 3 яйца
- 1 ч.ч. бира
- щипка сода
- 1 ч.ч. брашно
Начин на приготвяне:
1. Нарежете рибното филе на хапки и обтрийте със сол и пипер.
2. Разделете жълтъците и белтъците на яйцата. Жълтъците разбийте със сол и пипер, добавете бирата, а след това и пресятото брашно. Добавете щипка сода и разбийте до хомогенност.
3. Белтъците превърнете в пяна с щипка сол. Добавете към жълтъците и разбъркайте внимателно.
4. Хващайте по парче риба, топвайте го в панировката докато по него се полепи дебел пласт и след това пържете в добре сгорещено олио на умерен огън. Щом стане златисто, вадете в чиния, застлана с домакинска хартия.
5. Изпържените рибки поднесете с резени лимон за покапване и любимата си гарнитура - картофена или от пресни зеленчуци.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ