Панирани пръчици от макарони
Хрусини от макарони с чедър и хрупкава панировка.
Необходими продукти:
- 250 г макарони или друга дребна паста
- вода и сол за варенето
- 50 г масло
- 4 с.л. брашно
- 400 мл мляко
- 1 ч.л. сол и 1/2 ч.л. черен пипер
- 200 г кашкавал или чедър
- яйце
- брашно
- галета
- олио за пържене на маслена баня
Начин на приготвяне:
1. Сварете пастата в два литра вряла вода с разтворена в нея 1 с.л. сол. Шокирайте под лека струя течаща студена вода, за да спрете термичната обработка на готовите макарони. Внимавайте да не преварите.
2. Маслото разтопете в голям тиган и изсипете в него брашното. Разбъркайте и изчакайте 40-тина секунди да се запържи. После на тънка струйка при непрестанно бъркане налейте топлото мляко. Бъркайте докато сместа стане гладка и оставете да покъкри минута-две, за да се сгъсти.
3. Добавете рендосаното сирене и разбъркайте, за да се разтопи. След това добавете и макароните, овкусете със сол и пипер и разбъркайте хубаво.
4. Застелете тава с хартия за печене, така че да покрива и бордовете. Изсипете макаронената смес вътре и разстеле. Приберете във фрзер за 2 часа.
5. Извадете, обърнете и отлепете хартията. Нарежете на правоъгълници по удобен за вас начин.
6. Овалвайте всеки правоъгълник първо в брашно, след това в разбито яйце и после в галета. Пържете в дълбока тенджера със сгорещено олио до образуването на хрупкава коричка. Изваждайте върху домакинска хартия.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ